Het is feest in Ermelo

Op zaterdag 1 oktober valt alles samen; de viering van de opening Nieuwbouw Gemeente, het theater De Dialoog, Bibliotheek en Welzijn Ermelo. Ook vieren we de start van het cultureel jaar en natuurlijk ook de viering van 50 jaar Ermelo zelfstandig. Als er zoveel feestelijkheden zijn, kun je maar beter de koppen bij elkaar steken en er een groot spektakel van maken. Zo is het idee van Spot On Ermelo ontstaan.

De Zandprinses

rosa
 

Spot On is er vóór alle inwoners en gemaakt dóór alle Cultuurmakers van Ermelo
Het dagprogramma is van 12:00 tot 17:00 uur. Het avondprogramma start rond 19:30 uur. Het goede nieuws is dat iedereen overal gratis aan kan deelnemen. Cultuur brengt mensen samen, het heeft een verbindende factor en alle verschillen vallen weg. Daar is Spot On het bewijs van. Op het gemeentehuis, in De Dialoog en op het Raadhuisplein hebben we voor alle leeftijden diverse (interactieve) activiteiten. Laat je verrassen, verwonderen, bekijk het van een afstandje of doe actief mee. Wij hopen dat je de feestelijkheden met ons komt vieren.

In de theaterzaal
Hier worden diverse concerten en optredens gegeven. Het filmhuis vertoont de film ‘Ermelo 50 jaar zelfstandig’ van Dick Boll. Theatergroep Spiegel, Rimpelingen en Randmeerconcerten treden op. Stroopwafelconcerten haalt bewoners van zorginstellingen op, zodat ook zij een concert kunnen bijwonen.

Podium op het Raadhuisplein
Ook hier worden diverse voorstellingen gegeven. De nieuwe dorpsdichter wordt aan je voorgesteld. Excelsior, All Times Big Band, Showband Doe Maar, Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden treden op. Sparta, TOP Sport en Dansstudio en Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais geven een show weg.

Interactief cultuur beleven
Er staan twee tenten opgesteld waar diverse workshops gegeven worden en er is een cultuurmarkt met 16 marktkramen. Op het activiteitenplein kan je bij de bibliotheek terecht voor een VR beleving, een meet & greet met thrillerauteurs en nog veel meer.

De gemeente opent het nieuwe gemeentehuis. Er wordt een taartenbakwedstrijd gehouden, er zijn rondleidingen, je kunt raadsleden ontmoeten, kinderen kunnen een knuffel paspoort maken en er zijn diverse exposities. Welzijn Ermelo heeft Dialoogtafels waar mooie en verdiepende gesprekken plaatsvinden. Interactie heeft een verrassingsprogramma met acteurs, verzorgt live cooking waar je van gaat watertanden. Je kunt bijdragen aan het sportidee van Ermelo of meedoen met VR-sport.

Het avondprogramma
Of dat nog niet alles is. Er is ook een indrukwekkend avondprogramma ‘Het Verhaal van Ermelo’ met onder andere de ‘Zandprinses’. Ze gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Zo vertelt ze het verhaal van Ermelo. De Zandprinses heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van haar vader, bekend als ‘De Zandtovenaar’, die dikwijls het kerstverhaal uitbeeldt.

Kom jij ook op zaterdag 1 oktober naar het Raadhuisplein?

Gemeente Ermelo
Cultuurkust logo
Beep Noordwest Veluwe
Welzijn Ermelo logo
Spot On-geelroze
Logo Interactie 1.0

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.